Scientific Summits: creatief concept met AI als bondgenoot!

klant.
The Medical Concept Company, Scientific Summits

diensten.
research, concept, multicam, video on demand, grafische omkadering, post-production

jaar.
2023

opdracht.

Medische congressen bieden topcontent, maar blinken zelden uit in creativiteit. De organisatoren van Scientific Summits willen de uitzondering op die regel zijn. Opdracht was om een wetenschappelijke conferentie in het Africa Museum in Tervuren een extra creatieve dimensie te geven. 

aanpak.

Creativiteit om de creativiteit leidt zelden tot goede resultaten. We gingen op zoek naar een invalshoek die aanleunde bij het DNA van een wetenschappelijke bijeenkomst. Waarom dus niets doen met AI? We selecteerden een AI video- en audioprogramma en gaven ‘het’ de opdracht om de professoren die lezingen gaven te verbeelden in kunstwerken van verschillende stijlen en hen ook een stem te geven. We lieten ons inspireren door de film ‘A Night At The Museum’ waar schilderijen en kunstwerken tot leven komen. 

resultaat.

Een congres helemaal in de stijl van de museale setting. De serieux van de wetenschappelijke uiteenzettingen werd telkens luchtig -en toch relevant- onderbroken door de introducties die we met AI hadden gemaakt. Gesmaakt door de binnen- en buitenlandse proffen!

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

nog enkele cases.