Blog #1


2020 zette de wereld op zijn kop, maar sommige zaken veranderen nooit. Denk maar aan het belang van communicatie en de centrale plaats die video daarin speelt. Meer dan ooit maakte video het verschil. Op het moment dat je elkaar niet meer fysiek kan zien, biedt video oplossingen. Van computercalls over productvoorstellingen tot online verkopen. 

Het kan wat cynisch klinken, maar Corona bracht ons en onze klanten op heel wat ideeën. Voor Lexus mochten we – via onze partner Landmarks – onder andere de nieuwe UX 300e en LC-reeks in beeld brengen om de distributeurs wereldwijd te laten kennismaken met de nieuwe modellen. Verder maakten we voor Flamant Interiors een virtuele B2B showroom met frictieloze koopfunctie. 

Maar het meest spectaculaire project mochten we waarmaken voor Hippo-Lux, een topfokker van jumpingpaarden uit Glabbeek. De uitdaging was niet min: een digitaal alternatief bieden voor de embryo-, merrie- en veulenveilingen die in normale tijden vele duizenden bezoekers trekken. We zetten een contentcampagne op met portretten van twintig Belgische topfokkers en hun producten. Na de campagne (via sociale media en het nichekanaal ClipMyHorseTv) volgde een pre-salesshow die bovendien het startschot was voor het online bieden. Ten slotte was er de online liveshow (met virtueel publiek weliswaar) waarin de loten door de veilingmeester via online bidding werden toegewezen. Niet alleen de campagne was een succes (meer dan een miljoen impressies op sociale media), er werd ook een nieuw veilingrecord neergezet.

Zal video dus ook na Corona de fysieke events vervangen? Natuurlijk niet. Godzijdank. Geen enkele videotechniek kan tippen aan de authenticiteit en diepgang van een persoonlijke ontmoeting. Maar door de lockdowns verzekert video zich wel voorgoed van een prominente plaats in elke communicatiemix. Elk bedrijf heeft op dat vlak maar beter een plan klaar.